منتدى عائلة المزين
 
الرئيسيةالبوابةبحـثس .و .جالتسجيلدخولاتصل بنا
عرفهم من هو محمد

Knowing Allah

شاطر | 
 

 ارز باللحم والمكسرات طبق فاخر للعزايم وللولائم

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
بلال منصور المزين
صاحب الموقع
صاحب الموقع
avatar

ذكر عدد المساهمات : 1634
العمر : 29

مُساهمةموضوع: ارز باللحم والمكسرات طبق فاخر للعزايم وللولائم   الأحد فبراير 07, 2010 10:36 pm

ارز باللحم والمكسرات طبق فاخر للعزايم وللولائم رمضان

المكونات لسلق اللحم:
لحم اى حجم تحبيه
بصل
بهارات كاملة( زنجبيل + عود لحم+ حبهان(هيل)+عود قرفة+ ورد مجفف+شيبه) او الى تحبيه
فلفل اخضر
ملح
شوية زيت

الطريقة بالنسبة للحم:




نجيب اللحم ونغسله ثم نجيب الطنجرة وتكون غارقة شوية ونصب فيها الماء ولما يغلى شوية نضيف اللحم ونشيل الرغوة او الزفره الى بتطلع فوق بعدين نضيف التوابل الحبوب والبصل وممكن جزر ونسيبه يطبخ لحد ما استوى ويعتمد على حجم ونعية اللحم انا اخد منى ساعة وربع وطلع يدوب دوبان بعدين نصفيه من المرقة ونرش عليه شوية زيت وليمون وقلفل اسود
ونحمره فى الفرن ونقدمه طبعا انا هنا عملت اللحم كبير شوية على شان المعازيم رجال وبيحبوا اللحم

بالنسبة لخلطة الارز:



لما تدبل الخلطة نضيف نصها للرز ونخلطه كويس وممكن نخلى جزء منها على الوجه
باللنسبة للرز نطبخه فى مرقة اللحم بعد ما نصفيها ونتركه حتى ينضج وبعدين لك الخيار يا اما تخلطى الرز كله مع الخلطة او تقسميه نصين نص بدون خلطة ونص بالخلطة وعند التقديم انا وضعت طبقة رز ابيض اول شى بعدين
الرز بالخلطة فوقه وبعدين اللحم وزينته باللوز المقلى والزبيب وممكن تضيفى ليه بصل مقلى على الوجة للزينه

وهده صورة الصحن عند التقديم طبعا انا غطيتها بالمكسرات واللحم وانتى ممكن تقدميه بطريقتك












_________________
<div style="text-align: center;">
<br>
<br></div>
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://al-muzayen.mam9.com
سناء المزين
عضو
عضو


عدد المساهمات : 91
العمر : 27

مُساهمةموضوع: رد: ارز باللحم والمكسرات طبق فاخر للعزايم وللولائم   الأحد أغسطس 29, 2010 10:59 pm

مشكور بلال
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ارز باللحم والمكسرات طبق فاخر للعزايم وللولائم
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
عائلة المزين :: الاسرة والمجتمع :: الأطباق والمأكولات-
انتقل الى: